Falsk Potatisbakelse
Hej på er!
Idag är det ju Semmeldagen, men jag har inte bakat några semlor idag, eftersom jag fick en på jobbet och eftersom jag är själv, så är det inte lika roligt att baka en massa semlor åt sig själv..
Idag är det ju Semmeldagen, men jag har inte bakat några semlor idag, eftersom jag fick en på jobbet och eftersom jag är själv, så är det inte lika roligt att baka en massa semlor åt sig själv..
Men i söndags så bakade jag Falsk Potatisbakelse, dom är nog den populäraste kaka hos mina kollegor och hemma hos mina föräldrar, så jag tänkte bjuda på receptet och en bild på den.. =)
ca 20 bitar
ingredienser:
4 st ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
200 g smält smör eller margarin
2,5 dl mjölk
Garnering:
200 g rumsvarmt margarin eller smör
2 dl florsocker
2 portioner vaniljkräm (eller gjord av 2 dl mjölk, men jag brukar titta på marsankräms paketet hur man gör vaniljkräm på 2 dl mjölk).
300 g mandelmassa frys
kakao
Kakan:
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och strösocker poröst.
- Rör ner smöret.
- Blanda mjölet, bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Tillsätt mjölken.
- Grädda kakan i en välsmord och bröad långpanna, eller klä långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen ca 20 minuter. Använd provstickan för att känna om kakan är klar. Låt kakan kallna.
Garnering:
Gör så här:
- Rör ihop margarin eller smöret och florsocker.
- Blanda samman med den kalla vaniljkrämen och bred över kakan.
- Krämen blir svår att få slät, men det gör ingeting.
- Riv den frysna mandelmassan. Strö den rivna mangelmassan över kakan.
- Sikta kakaon över mandelmassan och skär kakan i rutor.
LYCKA TILL!! =)
