Oreo CupCakes

Hej!
 
Jag har skrivit i ett tidigare inlägg att jag har börjat ta emot beställningar på jobbet, och det är sååååå kul när folk beställer hur mycket som helst! det är bara för er som läser och följer min blogg att beställa av mig, så kan jag ge er min beställningslista och kostnader, och är det några önskemål på andra bakverk, så kan vi komma överens om den och kostnader med! 
 
Denna muffins kommer att bli en beställningsvara på mitt jobb och även för er om ni vill, för guuuuuuuud vilken succé den blev på jobbet! har ALDRIG någonsin fått så här mycket beröm över ett bakverk som denna! Såååå kul! :) men receptet kommer ifrån Roy Fares bakbok, guuuuud vad jag älskar denna bok alltså!! :) men här kommer receptet på den för er som vill prova att göra den! ;)
 
14 st småmuffins
 
ingredienser:
14 st oreokakor
2 dl vetemjöl
1,3/4 dl (150 g) strösocker
3/4 dl (30 g) kakao
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 msk vaniljsocker
1 ägg
3/4 dl (75 g) mjölk 3%
½ dl vegetabilisk ollja ( jag använder rapsolja)
½ dl kokhett vatten
 
Oreofrosting
50 g oreokakor + 70 g till dekoration (12 st)
50 g rumsvarmt osaltat smör eller margarin
300 g färskost (cream cheese)
4 dl florsocker
½ msk vaniljsocker
 
Småmuffins
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 170 grader, varmluftsfunktionen.
  2. Lägg cupcakeformar (muffinsformar) i en cupcakeplåt (muffinsplåt) eller använd dubbla formar på en vanlig plåt.
  3. Lägg en oreokaka i varje form.
  4. Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.
  5. Vispa samman ägg, mjölk och olja lätt i en annan bunke.
  6. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott.
  7. Tillsätt lite i taget av det kokheta vattnet och blanda tills det blir en slät smet.
  8. Fyll formarna till knappt 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Känn med en sticka att mufinsarna är genomgräddade. 
  9. Låt svalna helt.
Oreofrosting
Gör så här:
  1. Skrapa bort fyllningen i oreokakorna och kör sedan kexen till fina smulor i en matberedare.
  2. Vispa samman smör/margarin och färskost med en elvisp i en bunke, skrapa rent sidorna med en slickepott mellan varven.
  3. Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa i någon minut på låg hastighet.
  4. Vispa sedan på maxhastighet tills frostingen känns fast och fin.
  5. Vänd ner kaksmulorna med en slickepott och blanda väl.
  6. Spritsa frosting på varje cupcake (muffins).
  7. Halvera oreokakorna till dekoration och tryck ner en halva i frostingen på varje cupcake (muffins).
LYCKA TILL! :)
 
 
RSS 2.0