Toskanskt bröd med soltorkade tomater

Hej på er!
 
Nu var det tag sen jag var här inne och skrev. Det är för att jag har bakat så mycket av samma recept som finns redan här, så då har jag tyckt att det är ingen mening att lägga upp samma recept hela tiden. Men nu kommer det ett nytt recept som jag har precis gjort idag som min mamma och hennes sambo ska få. Den smakar som pizza och är supergod! här kommer receptet!
 
3 st bröd
ingredienser:
50 g jäst
5 dl ljummen vatten, fingervarmt ( 37 grader)
5 dl Durumvetemjöl
7,5 dl vetemjöl
 
Fyllning:
2 dl ( 15-20 st) blötlagda, hackade soltorkade tomater
3-4 msk olivolja eller rapsolja
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt 
1 tsk timjan
 
Garnering:
Olivilja och timjan
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smula ner jässten i den degbunke. Häll över vatten och rör om tills jästen har löst sig.
  3. Tillsätt mjölet men spar ca ½-! dl av vetemjölket till utbakningen.
  4. Arbeta degen tills den känns smidigt, ca 5 min med maskin eller 10 min för hand. Låt den jäsa under bakduk, ca 30-40 minuter till dubbel storlek.
  5. Gör ordning fyllningen under tiden som brödet jäser. Rör ihop fyllningen.
  6. Knåda degen smidig på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 3 delar och kavla ut dom till rektangulära kakor, ca 20x30 cm.
  7. Fördela fyllningen över kakorna. Rulla ihop och lägg dom med skraven nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Skära dom eventuellt med en vass kniv.
  8. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  9. Pensla med oljan och strö över timjan.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20-25 minuter.
  11. Låt brödet svalna på galler utan bakduk.
De är godast nybakat och går utmärkt att frysa. LYCKA TILL! =)
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0