Kladdkaka

Den här kladdkaka är sååååå gudomlig god! =) Kladdkakan lever verkligen upp för sitt namn, den är verkligen kladdig inuti men är fast vid kanten.. den är så enkel och så god! =) Den är väldigt populär hos mina vänner och hos min familj! Här kommer en bild och recept på den!
 
Jag har fått denna recept av min gammel moster när hon levde... Så denna recept är väldigt speciellt för mig.
 
Tips: Gör denna kladdkaka dagen innan den ska serveras. Sen brukar jag lägga aluminiumfolie över kladdkakan, när det har gått ca 5-10 minuter så att den inte blir bränd upp på.
 
ingredienser:
200 g mörk eller ljus choklad
200 g smör eller margarin
4 st ägg
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Gör så här:
 
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smör eller margarinet och chokladen i en kastrull på svag värme.
  3. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst.
  4. Häll i chokladsmeten och tillsätt mjöl och bakpulver i äggsmeten. Rör om.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i 18 min. Den får INTE vara inne längre, utan att den ska vara lös i mitten, men fast på kanten.
  6. Låt den svalna något, och ställ den kallt över natten, så att kladdkakan hinner stadga sig.
Den serveras bäst med glass, men den funkar lika bra med grädde.
 
LYCKA TILL!! =)
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0