Punschkaka

Denna kaka är väldigt populär hos mina föräldrar och hos mina kollegor. Det är tur att jag har dom som äter allt jag bakar! =) När jag bakar denna kaka, så använder jag en liten mindre långpanna, ca 37,5 x 27 cm. Då får jag den högre och tjockare.

 

Om man gör kakan i en större form, så blir den tunnare och mindre på höjden. Men det är ju en smaksak som sagt! =)
Jag har alltid i grön karamellfärg i denna kakan, men man kan välja vilken färg man vill ha i kakan. =)

 

Det blir ca 15 bitar när jag gör det, men då har gör jag stora bitar, om man gör kakan i mindre bitar, så får man självklart mera bitar =)

 

Tips: När man smälter blockchokladen, så brukar jag ha i ca 1 tsk kokosfett eller neutrall olja i chokladen medan den smälter, då blir den inte lika hård när den ska stelna och det blir lättare sen att dela kakan i bitar.

 

Här kommer receptet!

 

ingredienser:

4 ägg
4,5 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g smör eller magarin
3 dl ljummet vatten
några droppar av den önskade karamellfärg
1,5 dl Punsch Extrakt
200 g smält ljus eller mörk blockchoklad

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa långpannan med kokos.
  2. Smält smöret eller magarinet i en kastrull och låt det svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en liten skål.
  4. Vispa ägg och strösocker poröst i en annan större skål.
  5. Rör försiktigt ner mjölblandningen.
  6. Rör ner det smälta smöret eller magarinet.
  7. Rör ner vatten i äggsmeten.
  8. Några droppar av kramaellfärgen, rör äggsmeten så att färgen blandas ut.
  9. Häll upp smeten i långpannan.
  10. Ställ långpannan på gallret i mitten av ugnen. Grädda ca 20 minuter.
  11. Kontrollera med provnål om kakakn är färdiga. Stick provnålen mitt i kakan. Är nålen torr är kakan färdig.
  12. Vänd långpannan upp och ner på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Låt kakan svalna något med långpannan kvar.
  13. Ta bort långpannan och börja pensla punsch extrakt på kakan tills punschen är slut.
  14. Smält blockchokladen i en vattenbad.
  15. Bred chokladen ovanpå kakan, låt chokladen stelna.
  16. När chokladen har stelnad, så dela kakan i den önskade storlek i bitar.
LYCKA TILL! =)
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0