Punschkaka
Om man gör kakan i en större form, så blir den tunnare och mindre på höjden. Men det är ju en smaksak som sagt! =)
Jag har alltid i grön karamellfärg i denna kakan, men man kan välja vilken färg man vill ha i kakan. =)
Det blir ca 15 bitar när jag gör det, men då har gör jag stora bitar, om man gör kakan i mindre bitar, så får man självklart mera bitar =)
Tips: När man smälter blockchokladen, så brukar jag ha i ca 1 tsk kokosfett eller neutrall olja i chokladen medan den smälter, då blir den inte lika hård när den ska stelna och det blir lättare sen att dela kakan i bitar.
Här kommer receptet!
ingredienser:
4 ägg
4,5 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g smör eller magarin
3 dl ljummet vatten
några droppar av den önskade karamellfärg
1,5 dl Punsch Extrakt
200 g smält ljus eller mörk blockchoklad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa långpannan med kokos.
- Smält smöret eller magarinet i en kastrull och låt det svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en liten skål.
- Vispa ägg och strösocker poröst i en annan större skål.
- Rör försiktigt ner mjölblandningen.
- Rör ner det smälta smöret eller magarinet.
- Rör ner vatten i äggsmeten.
- Några droppar av kramaellfärgen, rör äggsmeten så att färgen blandas ut.
- Häll upp smeten i långpannan.
- Ställ långpannan på gallret i mitten av ugnen. Grädda ca 20 minuter.
- Kontrollera med provnål om kakakn är färdiga. Stick provnålen mitt i kakan. Är nålen torr är kakan färdig.
- Vänd långpannan upp och ner på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Låt kakan svalna något med långpannan kvar.
- Ta bort långpannan och börja pensla punsch extrakt på kakan tills punschen är slut.
- Smält blockchokladen i en vattenbad.
- Bred chokladen ovanpå kakan, låt chokladen stelna.
- När chokladen har stelnad, så dela kakan i den önskade storlek i bitar.
