Morotskaka
Receptet till Morotskaka har jag hittat från en bakbok som är skriven från en av dessertmästarnas juryn, Roy Fares.
Den var enkel att göra, men jag tror att jag har misslyckats med frostingen. Men det får vi se vad mina kollegor säger när dom ska få provsmaka dessa imorgon. =)
ingredienser:
1 dl kokos
4 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
2 tsk malen kanel
4 st ägg
3 ½ dl strösocker
3 dl vegetabilisk olja ( matolja eller rapsolja funkar bra för min del )
ca 6 st fint riven morötter ( eller så kan man väga den fin rivna morötter till 340 g )
Frosting
50 g rumsvarmt smör osaltat ( men det funkar lika bra med rumsvarmt margarin )
300 g färskost (cream cheese )
5 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper.
- Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
- Vispa ägg och strösocker vitt och fluffligt i en anna bunke.
- Blanda ner oljan och de torra ingredienserna i omgångar i äggsmeten. Rör till sist ner morötterna.
- Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25-35 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt den svalna helt.
Frosting:
- Vispa smör och färskost fluffligt i en bunke.
- Tillsätt florsocker och vaniljsocker och vispa samma till en fast och fin frosting.
- Bred frostingen över kakan.
LYCKA TILL! =)
