Nutellasemlor

Denna semla blev populär hos mina kollegor! Kul! =) Om man älskar choklad och grädde och är inte så förtjust i mandelmassa i dom traditonella semlorna, så är denna semla perfekt! =)
 
12-14 st
 
Ingredienser:
 
25 g jäst för söta degar
2 dl mjölk, fingervarm
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 krm salt
0.5 tsk mald kardemumma
50 g smör, rumsvarmt
5-7 dl vetemjöl
 
Pensling
1 ägg
 
Fyllning
ca 2 dl nutella (jag brukar köpa nutella på burk inne i mataffärn)
ca 3 dl vispgrädde
 
Garnering
Florsocker
 
Gör så här:
 
  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, strösocker, salt, kardemumma, smör och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk ca 50 minuter.
  2. Dela degen i 12-14 bitar och rullar bollar av dem. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta dom lite lätt och låt dem jäsa under bakduk i ca 3o minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Penlsa bullarna med uppvispat ägg.
  4. Grädda bullarna mitt i ugnen i 6-9 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
  5. Skär av ett lock på bullarna. Bred ut Nutella på botten.
  6. Vispa grädde och bred ut eller spritsa den på Nutellan. Sätt på locken. Pudra över florsocker.
LYCKA TILL! =)
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0