Silviakaka

Denna kakan brukar min mamma göra, så jag provade att göra den nu idag, och jag hoppas att dom tycker om den, då dom har inte hunnit smaka på den ännu, men det blir nog en succé ska vi nog se... =)
 
12-13 bitar
 
ingredienser:
 
2 st ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
 
Glasyr:
75 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Garnering:
Riven kokos
 
Gör så här:
 
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i  en bunke.
  2. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, vatten och vetemjöl. Blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad springform, 22-24 cm i diameter.
  4. Grädda kakan mitt i ugen i 25-30 minuter. Låt den kallna i formen.
  5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt strösocker och vaniljsocker. Blanda ordentligt så att sockerkristallerna smälter. Blanda sist ner äggulan och blanda tills smeten tjocknar och svalnar.
  6. Bred ut glasyern på kakan och strö över kokos. Ställ kakan kallt en stund och låt glasyren stelna.
LYCKA TILL!! =)
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0