Vita punschbiskvier

GLAD PÅSK till er alla där ute!
 
Nu var det ju ett bra tag sen som jag var här och skrev lite om mina bakverk!

Har haft fullt upp med mitt vanliga jobb, samt så har jag bakat samma saker som jag har redan lagt ut det här! =)
 
Men nu ska jag lägga ut ett recept som jag har fått av min moster för några års sen, så här kommer receptet!
 
Vita punschbiskiver
ca 40 st ( och då blir det småa biskvier)
 
Ugn: 175 grader
 
Ingredienser
 
Bottnar:
 
275 g mandelmassan
1 äggvita
 
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
2 msk punsch ( jag brukar köpa punsch extrakt som finns i mattaffären).
 
Topping:
150 g vit blockchoklad, Fazer
strösselm Nonpareille, Dr Oetker
 
Gör så här:
 
 
1. Riv mandelmassan grovt och blanda den med äggvitan. Spritsa ut små klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitt i ugnen, ca 12 min, men alla ugnar är olika, så ha koll på bottnar så att dom inte blir brända! jag har gärna mina kakor ljust.
2. Låt kakorna svalna en stund innan ni tar loss bottnarna från bakplåtspapper.
3. Vispa samman mjukt smör, florsocker, äggula och punsch till en smör kräm. ( när jag har gjort denna blandningen, så brukar jag ställa smörkrämen i kylskåpet eller i frysen så att den får stelna lite, då blir den bättre att jobba med tycker jag!).
4. Bred en klick av smörkrämen på undersidan av kakorna och forma till en topp. Låt dom stelna i kylskåp i ca 30 min.
5. Topping: Bryt chokladen i mindre bitar. Smält den över vattenbad,
6. Doppa kakorna i chokladen så att smörkrämen täcks. Dekorera med strössel. Låt stå svalt, tex. i kylskåpet. 
 
Slutresultatet ser du nedan!
 
 
LYCKA TILL!! =)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0