Saffrans Skorpor

god kvälla alla sötisar!
 
nu var det ett tag sen jag bloggade här igen. Jag vet jag vet,jag måste bli bättre på att uppdatera bloggen med mina recept på allting som jag bakar och lägger upp på instagram och på Facebook. Men ikväll så bakade jag saffrans skorpor som är otrolig goda och enkla att göra! Så här kommer receptet!
 
Saffrans skorpor, ca 30 st
 
ingredienser:
 
100 g smör/margarin, smält
2 st paket saffran a' 0,5g
2 st ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
 
Gör så här: 
 
1. Knäpp på ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull, rör ihop den smälta smöret med saffran.
3. Blanda i ägg, strösocker, mjöl och bakpulvret i kastrullen med den smälta smöret och saffran.
4. Knåda degen på en mjölad bänk,då degen är ganska lös, så knåda du degen med mjölet så att den blir fast.
5. Rulla ut degen i 3 längder, lika långa som plåten,lägg längderna på bakplåtspapper i plåten.
6. Grädda längderna i mitten av ugnen ca 10-15 min.
7. Tag ut plåten och dela längderna i sneda bitar.
8. Rosta dom i 175 grader, ca 10 min, tills dom har fått gyllenbrun yta.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills dom har svalnat. Då blir dom hårda och goda!
 
 
LYCKA TILL!! =)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0